2010.07.27. 12:39 hirvi

Csoda

Már pedig nem ússzák meg azok akik ezt olvassák, hogy fény ne derüljön itt bizonyos háttérben megbúvó célokra. Lehet gondolkodni, nyomozni és tervelni, hogy mi foroghat itt egyes fejekben, mikor a bejegyzés elkészül.

Az egyik ilyen háttér cél – hogy a noymozás varázsát szándékosan elvegyem és kirántsam a szőnyeget az összeesküvés-elméletek alól – hétköznapi csodák megosztása.

Ezek a hétköznapi csodák nem amolyan vásári komédiák, mint amiket továbbküldős e-mailekben és szenzációhajhász újságok oldalain olvasni, afféle "urban legend" és "hoax" számba menő porhintések. Nem is vallásoságban elvakult hívők elbeszélései, akik megtalálni vélik Gábriel szárnyának tollát és Szent János képét egy pirítósban.

Ezek a csodák olyan csodák, amik velem történnek vagy a környezetemmel. Nem lesz benne sem könnyező Szűzanya-kép vagy vérző Krisztus-szobor – legalábbis eddig nem volt. Isten tanít rajtuk keresztül és áldja meg az én életemet is.

Nem vagyok habzószájú térítő próféta, aki a pokol sötét bugyraival fenyeget, és nem gondolom, hogy jobb vagyok, mint bárki más. Egyszerű, hívő, katolikus vagyok, aki megkapta a legnagyobb isteni kegyelmek egyikét: a hitet. És aki többet kap, attól többet is kérnek számon, tehát írásra fel, bármennyire is nem tetszik. :)

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása